Tisdagen den 5:e december 2017

LADVIKS SKOGSBRUKARKLUBB

inbjuder till föredrag och diskussion


Skogsbrukaren – älskad eller hatad?


Vem vinner kampen om bilden av skogsbruket? På busshållplatsernas jätteskyltar och på SJ:s stolsryggar får vi se vilka hemska hyggen skogsbruket står för. Vid nästa resa får vi läsa att skogsbrukarna räddar världen.
Vad tycker allmänheten? Lyckas LRF och skogsbolagen sälja in oss skogsbrukare som klimatets hjältar, som handelsbalansens hörnsten och som de som räddar landsbygden? Eller vinner miljörörelsens bild av skogsbrukare som vägrar sköta skogen miljövänligt?
Föredragshållare är Sverker Johansson, oberoende skoglig kommunikatör, som nyligen har vunnit filmpris i Cannes för en klimatfilm som "sticker ut hakan". Sverker ger sin syn på hur skogsbruket lyckas i sin kontakt med allmänheten. En uppgift som inte alltid är så lätt. Vem vinner allmänhetens hjärta? Hur fungerar den kampanj som skogsägareföreningarna och skogsbolagen nu riktar mot allmänheten?
Sverker Johansson var nyligen inbjuden till Nordiska ministerrådet för att ge sin syn på saken. Vi utgår från hans presentation och diskuterar var vi står i dag.

Kvällen arrangeras i samarbete med Föreningen Skogen

Tid: Tisdagen den 5 december kl. 19 – 21.

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Per Albin-rummet.

Avgift: Fika 20:-.

Anmälan: Föredraget har redan genomförts!
Varmt välkomna önskar

Ladviks Skogsbrukarklubb!


www.ladviksskogsbrukarklubb.se
 


2017-11-03