LADVIKS SKOGSBRUKARKLUBB

inbjuder till

Bogesunds Slott

Lördagen den 14:e september 2013


Guidad visning av slottet och föredrag om expropriationen.

Denna gång gör vi ett besök på Bogesunds Slott, sagoslottet som ligger inte så långt från Ladviks kursgård. Slottet och hela Bogesundslandet med stora skogar, exproprierades av staten 1946 under uppmärksammade och tvivelaktiga former.

Vi börjar med en guidad visning av slottet och får höra om dess historia och om hur livet på slottet kunde te sig på den tiden det var bebott. Slottet har gamla anor och finns avbildat redan i Erik Dahlberghs "Suecia antiqua et hodierna".

Efter guidningen följer ett föredrag av Lennart Lenke, författaren av boken "Lex Bogesund - en statlig bluff eller av nöden tvunget?". Han kommer bla att berätta om turerna kring expropriationen och om den excentriske siste slottsägaren, friherren Nils von Lantingshausen von Höpken.

Efter avslutad guidning och föredrag föreslår vi ett besök i slottsparken, där det finns många olika och ovanliga träd att studera och därefter en gemensam lunch i Vaxholm (på egen bekostnad).

Tid: Lördag den 14:e september 2013 kl 10:00 - ca 12:30 (guidning och föredrag).
Plats: Bogesunds Slott, vi samlas framför slottet. Guidningen börjar prick 10:00.
Pris: 60:- / person (detta är en specialvisning för Ladviks Skogsbrukarklubb). Betalas på plats - jämna pengar tack!

Anmälan: Aktiviteten redan genomförd!
Om Du anmält Dig och sedan får förhinder: Glöm inte att meddela det eftersom antalet platser är begränsat!

Resa kollektivt: Det finns passande kollektivtrafik från Tekniska Högskolan (buss 670 mot Vaxholm med byte till buss 681). Kontrollera själv med SL (sl.se).
Resa med bil: Kör mot Vaxholm. Strax före Ladviks kursgård finns en avtagsväg till höger in på Bogesundsvägen ("gamla Vaxholmsvägen"). Då är det 6,4 km kvar till slottet.

Välkomna!


www.ladviksskogsbrukarklubb.se
 
2013-08-14